Judicial Watch, een conservatieve Noord-Amerikaanse watchdog, heeft haar handen gekregen op meer dan een honderd geheime documenten behorend tot het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Defensie. In één van deze documenten, een 7-pagina’s tellende stuk uit augustus 2012, wordt vernietigend bewijs geleverd voor de Noord-Amerikaanse hand in de opkomst van de Islamitische Staat (IS of Daesh).

Sheher1

Uit het document wordt duidelijk dat, zoals deze schrijver ook heeft beargumenteerd, de oppositie vanaf het begin gesteund werd door jihadi-salafisten én een sterk sektarische karakter kende. De voorloper van IS, al-Qaida in Irak (AQI), steunde aanvankelijk de oppositie in Syrië zowel op ideologisch als communicatief vlak, en in 2012 behoorden ze samen met andere jihadi-salafisten en de Moslimbroederschap tot de meest dominante krachten binnen de oppositie. Deze terroristische organisaties werden gesteund door de oppositie, dat wil zeggen: de westerse regimes, Turkije en de Golf dictatoren (ook wel: Zio/NAVO/GCC alliantie). Anders gezegd: de oppositie tegen Assad heeft de IS gesteund.

Volgens het document kon de IS, die tussen 2009 en 2010 sterk afgezwakt was, groeien door het uitbreken van de opstand in Syrië. Een opstand die zonder steun van de Zio/NAVO/GCC alliantie niet had kunnen verworven zijn tot een oorlog.

Sheher2

Toen de IS vorig jaar de oprichting van het kalifaat uitsprak, reageerde de Zio/NAVO/GCC alliantie geshockeerd. Dit document geeft echter aan dat het oprichten van het IS-kalifaat juist aangemoedigd werd door deze groep:

“There is the possibility of establishing a declared or undeclared Salafist principality in Eastern Syria (Hasaka and Der Zor), and this is exactly what the supporting powers to the opposition want, in order to isolate the Syrian regime, which is considered the strategic depth of the Shia expansion (Iraq and Iran).”

Met andere woorden, het oprichten van het kalifaat werd aangespoord om zo de As van het Verzet — Syrië, Irak en Iran (en Hezbollah en Palestina) — te verzwakken. Verder zal de verslechterende situatie in Irak leiden tot het volgende:

“This creates the ideal atmosphere for AQI to return to its old pockets in Mosul and Ramadi”

Dit is exact wat er sinds 2012 voltrok. In juni 2014 was Daesh sterk genoeg geworden om Mosul te veroveren, en sinds een week geleden is Ramadi ook in handen gevallen van de terreurgroep. Het Noord-Amerikaanse regime poogde, naar eigen zeggen, om de opmars van de IS tegen te houden met welgeteld vijf luchtaanvallen, waarvan er ook één de Iraakse volksmilities ‘per ongeluk’ had geraakt.

Hieruit kunnen de volgende conclusies getrokken worden:

1) In 2012 was het al duidelijk dat er geen sprake was van een gematigde oppositie (waarmee er ook afgevraagd kan worden welke ‘gematigde’ groepen het kabinet nu nog in 2015 steunt).
2) Aantijgingen van een mogelijke samenwerking tussen Assad en de IS zijn ongegrond.
3) De Zio/NAVO/GCC alliantie steunen IS al jaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s